
Ərzaqlar
- Alma – 600 q (4 ədəd)
- Şəkər – 3 x.q
- Şirin xəmir – 1 kg (səhifənin sonunda resepti göstərilib)
- İçi üçün:
- Marqarin yağı – 125 qr.
- Şəkər – 100 qr
- Yumurta 2 ədəd
- Yumurta ağı 1 ədəd
- Badam 125 qr.
- Un 25 qr
- Likör 4 x.q (badam və ya ərik çəyirdəyi ətirli İtalyan liköru və ya Kanya da ola bilər)
Directions
- Şirin Xəmir hazırlayın
- Sobanı 170 C-yə tənzimləyin.
- Yağ və şəkəri kasaya qoyun və tamamilə qarışana qədər yoğurun daha sonra yumurtasını qırın.
- Yumurtalar yaxşıca qarışana qədər yoğurun, unu və badamı əlavə edin.
- Yoğurmağa davam edin, daha sonra konyak və ya digər liköru əlavə edin.
- Soyuducuda şirin xəmiri götürün və 1/2 incəliyində oxlovla yayın.
- Daha sonra yumru bir qaba yerləşdirin lakin çöldə qalan qisimləri kəsməyin. (şəkil 2)
- Hazırladığınız qarışığı yarısını dolduracaq şəkildə boçaldın qaba.
- Daha sonra bərkləşməsi üçün soyuducuya qoyun.
- Almaları şəkildəki kimi (şəkil 3) doğrayın, incə olmasına diqqət yetirin.
- Kəsdiyimiz almaları hazırladığımız tartın üzərinə düzün, yerləşdirməyi bitdikdə üzərinə şəkər səpin.
- Hazırladığınız məhsulu 25-30 dəqiqəliyinə sobaya qoyun.
- Daha sonra sobadan çıxarın və 5 dəqiqə soyumaöa qoyun.
- Xəmirin çöldə qalan hissəsini iti bir bıçaqla kəsin. (şəkil 4)
- Səliqəli üçbucaq formasında kısib süfrəyə təqdim edin. Nuş olsun!
Hakkında: Bu resepti dəqiqliklə yerinə yetirsəniz, tartınız yupyumuşaq və ləziz olacaq.
Almalı Tart
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder