
Ərzaqlar
- 200 qr yağsız çəkilmiş ət
- 1 çay stəkanı sümüt (çox incə bulgur)
- 1 çay qaşığı duz və istiot
- Xəmir üçün:
- 1 su stəkanı un
- 1 şay stəkanı duz
- 1 ədədy
- bir az ilıq su
- 1 çay stəkanı qaynadılmış noxud
- 1 kg sümük
- Üzəri üçün:
- 2 kg qatıq
- 1 xörək qaşığı kərə yağı
- 1/ 2 xörək qaşığı nanə
Hazırlanması
- Əvvəlcə katleti hazırlayın.
- Bunun üçün çəkilmiş əti, sümüt , duz və qara bibəri qarışdırın.
- Əlinizlə fındıq böyüklüyündə parçalar qoparın.
- Bitki yağıda yüngülcə qızardın.
- Xəmirini hazırlayın.
- Un , duz , yumurta və suyu qarışdıraraq yoğurun.
- Xəmirdən kiçik parçalar qoparıb oxlovla açın.
- Kiçik və incə olmalıdır.
- Sümükləri yuyub su dolu geniş bir qazana qoyun.
- Duz səpin.
- Qaynayınca, sümükləri qazana alın sonra xəmirləri qatın.
- Xəmir bişincə, katetləri və noxutları da qazana atın.
- Arada bir qarışdırıb, qaymaq tutmasını izin verməyin.
- Daha sonra qazanı ocaqdan alın.
- Soyuyunca qatığla qarışdırın.
- 1 xörək qaşığı kərəyağını tavada əridin.
- Nanəylə qarışdırıb, şorbanın üzərində gəzdirin.
Hakkında: olduqca sevilən şorbalardan biridir. Nuş olsun!
Qulaq Şorbası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder