
Ərzaqlar
- 1 kg kələm
- 1 xörək qaşığı kərə yağı
- 1 ədəd soğan
- 200 qr. kəvər soğanı
- 1 ədəd kök
- 1/4 su stəkanı un
- 2 ədəd qərənfil
- 2 xörək qaşığı krem
- 2 xörək qaşığı yağsız pendir rəndəsi
- duz
Hazırlanması
- Kələmi yarpaqlarını ayıraraq yuyun.
- İncə doğradığdan sonra bir az qaynadın .
- Bir qazana kərəyağını qoyub qızardın.
- Əvvəl incə incə doğradığımız soğanı , sonra yenə incə incə doğradığınız yaşıl soğanıda qızardırın.
- Rəndələnmiş yerkökü və doğranmış kələmləri də əlavə edərək üzərinə un səpin.
- Qarışığın üstünü örtəcək qədər su qoyduqdan sonra kəvər soğanı əlavə edərək şorbamızı 45 dəqiqə bişirək.
- Ocaqdan götürməmişdən qabaq onu duzluyun.
- Yağsız pendirindən rəndələyin.
- Şorbanı atəşdən götürüb , istiliyə dayanıqlı dərin bir qaba qoyun.
- Kasalara tökdükdən sonra şorbaların üzərinə yağsız pendir rəndəsini səpin.
- Arzuya görə üzərinə bir miqdar şüyüd qoyaraq süfrəyə təqdim edin.
Hakkında: olduqca sevilən şorbalardan biridir. Nuş olsun!
Kələm Şorbası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder