
Ərzaqlar
- 1 su stəkanı yaşıl mərcimək
- 1 ədəd kəvər soğanı
- 1 ədəd kartof
- 1 ədəd soğan
- 1 ədəd kök
- 1 ədəd çuğundur
- kərəviz
- 5 xörək qaşığı kartof püresi
- 2-3 ədəd yer alması
- 2 xörək qaşığı duru yağ
- duz, pulbiber, kəklikotu, marjoram
Hazırlanması
- Kub şəklində doğradığımız soğanın üzərinə marjoram, kəklikotu, duz və pul bibər əlavə edərək duru yağda soğanlar qızarana qədər qovurun.
- Əvvəldən ıslattığımız mərciməkləri və pomidor püresini, üstlərini örtəcək qədər su əlavə edərək bişirin.
- Mərciməklər bişdikdən sonra içinə dilimlər halında doğradığımız kök ilə kəvər soğanı və kub şəklində doğradığınız qalan tərəvəzləri də əlavə edərək qaynadın.
- Tərəvəzlər yumşaldığında süfrəyə təqdim edin.
Hakkında: olduqca sevilən şorbalardan biridir. Nuş olsun!
Qış Aşı Şorbası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder