13 Ağustos 2015 Perşembe

Qaragilə Piroqu

Ərzaqlar


  • 1,5 stəkan qaragilə

  • 4-6 x.q. şəkər tozu

    Xəmir üçün


  • 2 stəkan un

  • 200 qram kərə yağı və yaxud marqarin

  • 2-3 x.q. şəkər tozu

  • 1 ç.q. vanil şəkəri

  • Bir çimdik duz

  • 1 yumurta sarısı

    Şirə üçün:


  • 180-200 qram xama

  • 2 ədəd yumurta

  • 2-3 x.q. şəkər tozu

  • 1 ç.q. vanil şəkəri

  • 2 xəqə kartof nişastası

     



Hazırlanması


  1. Xəmiri hazırlayıb, soyuducuya yerləşdirin.

  2. Qaragiləni yuyub, təmizləyin.

  3. Giləmeyvənin yarısına, istəsəniz 3-4 xörək qaşığı şəkər tozu əlavə edə bilərsiz.

  4. Xəmiri soyuducudan çıxarıb, yayın. Sonra xəmiri xüsusi forma qabına yerləşdirin.

  5. 190-200 dərəcə qızdırılmış sobada 10-12 dəqiqə ərzində bişirin.

  6. Bişmiş xəmiri sobadan çıxarıb, üzərinə əvvəl şəkər tozu ilə qarışdırılmış qaragiləni, sonra isə qalan qaragiləni yerləşdirin.

  7. Giləmeyvələrin üzərindən 2-3 xörək qaşığı şəkər tozu gəzdirin.

  8. Piroqun şirəsini hazırlamağa başlayın.

  9. Şirəni hazırlamaq üçün: boşqabda yumurta, xama, şəkər tozu, vanil şəkəri və nişastanı yerləşdirib, yaxşıca çalın.

  10. Hazırladığınız şirəni piroqun üzərindən gəzdirin.

  11. 200 dərəcə qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə ərzində piroqu bişirin.

  12. İstəsəniz piroqu təkcə qaragilədən yox, müxtəlif giləmeyvələrdən hazırlaya bilərsiz.

  13. Məsələn moruq, çiyələk, qaragiləni şaftalına kombinə edib hazırlaya bilərsiz. Piroqun dadı sizin fantaziyanızdan asılıdır.



Haqqında: Bu resepti dəqiqliklə yerinə yetirsəniz, qaragilə piroqu yumşaq olacaq.Nuş olsun!


 



Qaragilə Piroqu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder