Ərzaqlar
- 1.5 su stəkanı qaynadılmış ağ quru lobya
- 2 pomidor
- 1 çarliston bibər
- 1 soğan
- 2 diş sarımsaq
- 1 çay qaşığı şəkər
- 1 qəhvə fincanı zeytun yağı
- 1 su stəkanı su
- yarım limonun suyu
- 4-5 ədəd cəfəri, duz
Hazırlanması
- Pomidorların qabıqlarını soyub kub şəklində doğrayın.
- Çarliston bibərin tumlu qisimini çıxarıb incə incə dilimləyin.
- Soğanı doğrayın, sarımsaqları əzin.
- Cəfərini yuyub incə incə doğrayın.
- Zeytunyağını qazanda istilədib soğan və sarımsağı qızardın.
- Çarliston bibəri əlavə qovurun.
- Pomidoru əlavə edin və bişənə qədər bişirin.
- Qaynadılmış ağ lobyanı süzüb pomidorlu qarışığa əlavə edin.
- 2-3 dəqiqə qapağı bağlı olaraq bişirin.
- Su , limon suyu , duz və şəkər əlavə edib qapağını bağlayın.
- Lobya yumşalana qədər bişirin.
- Atəşdən götürüb üzərinə qapaq qoyub biraz saxlayın.
- Boşqaba qoyub üzərinə doöranmış cəfəri səpin. Nuş olsun!
Hakkında: Bişirilməsi asan olmasada çox ləzzətli yeməklərdən sayılır.
Zeytun Yağlı Quru Lobya
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder