Ərzaqlar
- 2 ədəd yumurta
- 1 çay qaşığı dolusu duz (Çox olmamasına diqqət yetirin.)
- 1,5 stəkan un
- 1,5 stəkan süd
- 1 şorba qaşığı şəkər tozu
- maye yağ (dörddəbir stəkan qədər)
- qabartma tozu və vanil (ikisindən də bir paket)
Hazırlanması
- Əvvəlcə iki ədəd yumurtamızı ağlarına və sarılarına ayırırıq.
- Burada bir qarışdırıcıya ehtiyacımız var.
- Vanil paketinin yarısını yumurta ağlarıyla birlikdə çırpırıq.
- Ağlaşana qədər çırpmaq lazımdır, buna diqqət yetiririk.
- Yumurta ağları ilə vanili çırpdığımız kimi, yumurta sarılarını və şəkər tozunu başqa bir kasada çırpırıq.
- Yumurta sarılarını çırpdıqdan sonra; çırpılmış yumurta ağının içinə digər vəsaitlərimizi əlavə edəcəyik.
- Südü, maye yağı, qabartma tozunu, yarım paket vanili, duzu əlavə edirik.
- Qarışdırmağa davam edərkən bir tərəfdən yavaş-yavaş unu əlavə etməyə başlayırıq.
- Və bu sırada qarışdırmağa davam edirik.
- Ən son addım olaraq da əvvəldən hazırladığımız yumurta ağını, qarışığımıza əlavə edirik.
- Eyni zamanda da yavaşca qarışdırmağa davam edirik.
- Konsistensiyasına çatdıqdan sonra waffle maşınınız olmasa da teflon tava və ya tost maşınına bir çömçəlik əlavə edib 4-5 dəqiqə bişirmə müddəti ilə əməliyyatı tamamlaya bilərsiniz.
- Waffleni dondurma, şokolad sousları, təzə meyvələr (xüsusilə çiyələk və kivi) kimi soyuq bir şəkildə xidmət edə bilərsiniz.
Hakkında: Yüngül, asan şirniyyat növüdür. Yaz aylarının mükəmməl desertlərindən sayılır.
Waffle (yeni)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder