
Ərzaqlar
- 3 fincan un
- 1 yemək qaşığı qabartma tozu
- 1 çay qaşığı duz
- 1 fincan süd
- ¼ fincan bal
- ¾ fincan soyuq kərə yağı
Hazırlanması
- sobanı 200 dərəcədə qızdırın və tavaya perqament kağız sərin. Orta ölçülü bir kasada unu qabartma tozunu ve duzu qarışdırın. Kiçik bir kasada isə südü və balı tam qarışanacan qarışdırın.
- Yağı parçalara bölərək unun içine atıb kiçik dənəcikli formada olanacan əzişdirin sora üzərinə ballı südü əlavə edib quru hissə qalmayanadək qarışdırın.
- Bir lövhənin üzərini unlayıb xəmiri yaymağa başlayın. Yaydiqdan sonra qatlayıb bir de yayın və bu prosesi 3 dəfə təkrar edə bilərsiz. Sonra peçenye kəsən ilə istədiyiniz ölçüdə və formada peçenyelər kəsə bilərsiniz və təkrar xəmiri qatlayıb yayaraq yenə kəsə bilərsiniz.
- Hazır peçenyeləri tavaya düzün. əgər peçenyelərin kənarının yumuşaq olmasını istəyirsinizsə bir birinə toxunacaq səkildə tavaya düzün, ama əgər sərt olmasını istəyirsinizsə tavaya arali olaraq düzün.
- əgər istəsəniz peçenyenın üzərinə firça ilə süd yağ və ya krem sürtə bilərsiniz. 200 dərəcəli sobada üzəri qizaranadə 12-14 dəqiqə bişirin.
Nuş Olsun!
Ballı peçenye əvəzolunmaz dada malikdir.
Ballı peçenye
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder