
Ingredients
- 3 yumurta
- 150 qram şəkər
- 100 qram un
- 100 qram tünd şokolad
- 50 qram kərə yağı
- 1 paket qabartma tozu
Qlazur
- 200 qram xama
- 50 qram kərə yağı
- 200 qram şokolad
- 100 qram qovrulmuş fındıq
Hazırlanması
- Su vannsında 50 qram şokolad ilə kərə yağını əridin.
- Ayrı qabda yumurta və şəkəri mikserlə ağaranadək çalın.
- Üzərinə soyumuş şokoladı tökün.
- Qabartma tozu və vanellə qarışdırılmış unu qarığışa əlavə edin və qaşıqla qarışdırın.
- 28 sm ölçülü tart qabını yağlayın və xəmiri əlavə edin.
- Sobanı əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırın. 30 dəqiqə sobada bişirin.
- Bir az soyuduqdan sonra qabdan şıxardın.
- Qlazuru hazırlamaq üçün xama yağ və şokoladı bir qaba töküb qazda az temperaturda qatılaşana qədər qarışdırın.
- Azca soyuduqdan sonra xəmirin stünə töküb hamarlayır.
- 3 saat soyuducuda saxlayın.
- Serviz edərkən xırda-xırda doğranmış fındığı kənarlarına səpin.
Nuş Olsun!
Şokaladlı tort “Cunqlya” şokolad sevənlər üçün əsl yerinə düşəcək.
Şokaladlı Tort “Cunqlya”
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder